Västerås flygplats logga
Västerås flygplats logga
Swedish English

Flygresan

När du ska flyga från Stockholm - Västerås Flygplats är det några saker som kan vara bra att känna till för att resan ska gå så enkelt och smidigt som möjligt.

Incheckning

 • Tänk på att alltid checka in dig själv via Ryanairs app eller på hemsidan senast två timmar innan avgångstid. Om du inte checkat in via Ryanairs app eller hemsidan senast 2 timmar innan avgång så utgår en kostnad om 605 SEK.
 • Incheckning för bagage påbörjas 2 timmar före avgångstid och säkerhetskontrollen stänger 40 minuter före avgångstid.
 • För att underlätta vid säkerhetskontrollen och vid boarding är vi tacksamma om varje resenär har tillgång till sitt eget boarding kort antingen via mobil eller med utprintat dokument.
 • Tänk på att alltid vara i tid på flygplatsen även om din flygning är försenad, det är enbart om du erhållit ett separat meddelande från flygbolaget om ändrad inchecknings-tid som du kan komma senare.

Vid incheckningen ska du visa upp

 • Boardingkort
 • Pass eller internationellt ID-kort. För resa till Storbritannien krävs pass , det går inte att resa på internationellt ID-kort och detta även om du bara har transit i England,
 • Visum i förekommande fall
flygresa-vasteras

Ryanair tillåter endast ett litet handbagage ombord

(tex datorväska, handväska eller en liten ryggsäck). Passagerare som har köpt "Prioritet & 2 kabinväskor" eller Regular / Flexi Plus biljett eller anslutande flygbiljett kan ta med ytterligare en 10 kg väska ombord som måste passa in i bagagemåttet, övriga passagerare måste checka in sitt handbagage, vilket görs vid i incheckningsdisken.

Säljs i kundservicedisken.

Planera incheckningen redan hemma

Det är stor skillnad på vad som får transporteras i kabinen bland passagerare och vad som får finnas i planets bagageutrymme. Du får inte ha med dig sådant som kan skada dig själv eller andra människor inne i flygplanet. Om du vill ta med dig kniv, sax eller andra vassa föremål som kan betraktas som vapen måste du packa det i den väska du lämnar vid incheckningsdisken.  

Packa vätskor i ditt handbagage så här:

 • Varje enskild behållare innehållande vätska får max rymma 100 ml.
 • Det är inte tillåtet att medföra en behållare som rymmer 150 ml men som enbart innehåller 75 ml vätska. Däremot får du ta med en helt tom behållare, oavsett storlek.
 • Skaffa en återförslutningsbar genomskinlig plastpåse som rymmer 1 liter, plastpåse finns även ute på flygplatsen.
 • Behållarna (flaskor, burkar, tuber och så vidare) ska placeras i den återförslutningsbara 1-literspåsen. De ska få plats i påsen utan problem, påsen ska vara stängd.
 • Varje passagerare som reser får endast ta med en 1-liters plastpåse som innehåller vätskebehållare.

Säkerhetskontrollen

Mer om vad som gäller vid säkerhetskontrollen.

Klicka här för att läsa mer›

Förlorat eller skadat bagage

Förlorat bagage ska alltid rapporteras direkt efter ankomst. Personalen vid kundservicedisken hjälper dig att göra en anmälan. Flygplatsen sparar hittegods upp till tre månader och därefter skänker vi dessa till välgörande ändamål.

Tidtabeller

Här hittar du tidtabeller för våra avgångar/ankomster.

Klicka här för att läsa mer ›

Hitta Hit

Hur du tar dig till och från flygplatsen. Klicka här för att läsa mer ›