Upplev sol och stadsliv i Malaga

Vi reserverar oss för eventuella ändringar. Ändrad avgångstid innebär inte automatiskt ändrad incheckningstid.

Du är här:

FLYGRESAN

När du ska flyga från Stockholm - Västerås Flygplats är det några saker som kan vara bra att känna till för att resan ska gå så enkelt och smidigt som möjligt.

Det här gäller vid incheckning på Stockholm - Västerås Flygplats

Incheckning

När du flyger med Ryanair

Incheckning för bagage påbörjas 2 timmar före avgångstid och säkerhetskontrollen stänger 40 minuter före avgångstid. Tänk på att alltid checka in dig själv via Ryan Airs App eller på hemsidan senast två timmar innan avgångstid.

Klicka här för att läsa Ryanairs regler för bagage länk till annan webbplats

Vid incheckningsdisken ska du visa upp:

  1. Boardingkort
  2. Pass eller internationellt ID-kort
  3. Visum i förekommande fall

Ett vanligt pass alltid är den bästa identitetshandlingen att ta med sig utomlands. Det fungerar som ID-handling överallt i vistelselandet, inte bara vid gränskontrollen.

Planera incheckningen redan hemma

Det är stor skillnad på vad som får transporteras i kabinen bland passagerare och vad som får finnas i planets bagageutrymme. Du får inte ha med dig sådant som kan skada dig själv eller andra människor inne i flygplanet. Om du vill ta med dig kniv, sax eller andra vassa föremål som kan betraktas som vapen måste du packa det i den väska du lämnar vid incheckningsdisken. Samtliga passagerare som inte reser i Ryan Airs priority klass måste checka in sitt handbagage, detta gör vi i incheckningsdisken. Tag gärna del av Ryans Airs bagagepolicy. 

Packa vätskor i ditt handbagage så här:

  1. Varje enskild behållare som innehåller vätska får max rymma 100 ml (1 dl).
  2. Det är inte tillåtet att medföra en behållare som rymmer 150 ml men som enbart innehåller 75 ml vätska. Däremot får du ta med en helt tom behållare, oavsett storlek.
  3. Skaffa en återförslutningsbar genomskinlig plastpåse som rymmer 1 liter. Dessa finns att köpa i välsorterade matvarubutiker. De delas även ut gratis på flygplatsen.
  4. Behållarna (flaskor, burkar, tuber och så vidare) ska placeras i den återförslutningsbara 1-literspåsen. De ska få plats i påsen utan problem, påsen ska vara stängd.
  5. Varje passagerare som reser får endast ta med en 1-liters plastpåse som innehåller vätskebehållare.

Borttappat bagage

Borttappat bagage ska alltid rapporteras direkt efter ankomst. Personalen vid kundservicedisken hjälper dig att göra en anmälan. Flygplatsen sparar hittegods upp till tre månader och därefter skänker vi dessa till välgörande ändamål.

Klicka här för att läsa mer om hur du gör om du förlorat ditt bagage eller om det är skadat

Klicka här för att läsa om säkerhetskontrollen på Stockholm-Västerås flygplats