COVID-19: VIKTIG INFORMATION TILL DIG SOM FLYGER FRÅN STOCKHOLM-VÄSTERÅS FLYGPLATS

På grund av COVID-19 så erbjuds endast resenärer tillträde till terminalen. Vid entrén sker kontroll av ID/pass, boardingkort och den utökade dokumentationen som ankomstlandet och flygbolaget kräver för resa. För att undvika köbildning och för att det ska gå så smidigt som möjligt, behöver du som resenär ha alla dokument tillgängliga vid entrén till terminalen. Läs mer här!  

Västerås flygplats logga
Västerås flygplats logga
Swedish English

Västerås

Västerås är en stad som sjuder av liv året runt. Här finns Sveriges första actionbad, unika boenden både i vikingaskepp och under vattenytan samt en fantastisk skärgård.

Mälaren - foto Pia Nordlander

Foto: Pia Nordlander

Västerås har ett utbud av unika besöksmål och häftiga aktiviteter samt shopping och evenemang i världsklass i kombination med en intressant historia.

Här är ett axplock av vad du kan uppleva i Västerås:

  • Mälaren bjuder på både avkoppling och vilda äventyr. Paddla fram med kanot längs strandkanten och stanna till vid en egen liten ö, eller upplev den hisnande fartupplevelsen med rib-båt eller ta en rundtur med Elbafärjan. Under vintern plogas isen så den är perfekt för både promenader och skridskoturer så fort Mälaren är säker.
  • Västerås Domkyrka har fått tre stjärnor i Guide Michelin, som visar att den är värd en resa. Anledningen till utmärkelsen är bland annat sex altarskåp från sent 1400-tal och Erik XIV:s sarkofag.
  • På Vallby Friluftsmuseum finns ett fyrtiotal hus som visar hur människor bott och verkat i Västmanland genom tiderna. Kring hus och gårdar kan du se vilka grödor som odlades och vilka djur som var vanliga. Friluftsmuseet är en oas för stora och små.
  • Kokpunkten är Sveriges första actionbad. En unik upplevelse med egendesignade attraktioner förlagt över åtta våningar i det ikoniska gamla ångkraftverket.
  • Till Västerås beger du dig för att uppleva puls, nöje och shopping i det stora formatet, men med den mindre stadens charm. Staden erbjuder ett rikt utbud av riktigt bra restauranger.
  • I Västerås finns flera unika boenden. Du kan bo under vattenytan i hotell Utter Inn, på Ooops Hotell som till synes ser ut som ett sjunkande hus samt i en vikingabåt ute vid Frösåkers Brygga där du kan vara viking för en dag.

Information hur du tar dig till Västerås Stad

Årliga evangemang i Västerås