COVID-19: VIKTIG INFORMATION TILL DIG SOM FLYGER FRÅN STOCKHOLM-VÄSTERÅS FLYGPLATS

På grund av COVID-19 så erbjuds endast resenärer tillträde till terminalen. Vid entrén sker kontroll av ID/pass, boardingkort och den utökade dokumentationen som ankomstlandet och flygbolaget kräver för resa. För att undvika köbildning och för att det ska gå så smidigt som möjligt, behöver du som resenär ha alla dokument tillgängliga vid entrén till terminalen. Läs mer här!  

Västerås flygplats logga
Västerås flygplats logga
Swedish English

Vanliga frågor

Gällande regler med anledning av Covid-19?
Vi har sammanställt information och regler för respektive inreseland under vår specifika sida Covid-19. Då respektive land anpassar regler efter nuläge, är ett tips att alltid hålla sig ajour via Sweden Abroad, där svenska ambassader sammaställer rådande information för respektive land.

Sweden abroad - information om Spanien
Sweden abroad - information om Storbritannien

Vad kostar parkeringen?
Korttidsparkeringen kostar 20 kronor för 40 minuter. Långtidsparkeringen kostar 20 kronor för varje påbörjad timme, 120 kronor för ett dygn och 480 kronor per vecka. Efter sju dygn kostar det 55 kronor per påbörjat dygn. Parkering i en månad kostar 1150 kronor. Årskort kostar 5400 kronor.

Finns det någon uttagsautomat på flygplatsen?
Nej, det gör det inte.

Kan jag växla utländsk valuta på flygplatsen?
Nej, det finns inget växlingskontor på flygplatsen. Däremot finns det växlingskontor i centrala Västerås.

Hur mycket bagage får jag ha med mig på flyget?
Det beror på vilket flygbolag du reser med. Kontakta ditt flygbolag eller din researrangör. Pris, vikt och mått samt övervikt varierar mellan olika flygbolag och vilken biljettklass du har.

Vart vänder jag mig om min väska har gått sönder?
Kontakta alltid kundservicedisken på den flygplats som du kommer till direkt. En anmälan om trasig väska som inte anmäls direkt vid ankomst kommer med största sannolikhet inte att kunna ersättas.
På Västerås Flygplats finns kundservicedisken i direkt anslutning till check-in.

Kan jag köpa barnvagnspåsar på flygplatsen?
Vi säljer barnvagnspåsar i plast som kostar 100 kr. Dessutom finns bagagetaggs och extra bagageband att köpa i Kundservicedisken.

Hur lång tid innan flyget avgår bör jag vara på flygplatsen för att checka in?
Reser du med Ryanair öppnar vi incheckningen 2 timmar före avgång och stänger 40 minuter före avgång. Se till att du är på flygplatsen i god tid så att planet kan lyfta i rätt tid.

Finns det restaurang på flygplatsen och kan jag köpa något efter säkerhetskontrollen?
Ja, flygplatsens restaurang och bistro har öppet vid alla våra avgångar. I restaurangen kan du få lagad mat innan du passerar säkerhetskontrollen. Även innanför säkerhetskontrollen har vi en bar där du kan köpa smörgåsar, snacks och dryck.

Finns det butik på flygplatsen?
Ja, innanför säkerhetskontrollen finns vår butik. Där kan du köpa parfym, tidningar, böcker, solskyddsprodukter, godis, souvenirer, alkohol med mera. Taxfree finns för dig som reser till de destinationer där detta är aktuellt. Vykort och frimärken finns i kundservicedisken. Godis och tidningar finns även i restaurangen utanför säkerhetskontrollen.

Måste jag använda charterbolagens adresstaggar?
Nej, det behövs inte. Det är bra att ha en adresslapp på sin väska med namn och telefonnummer på. Incheckningen sätter alltid en tagg på väskan.

Kan jag boka sittplats ombord på flygplatsen?
Nej, du bokar sittplats via respektive flygbolag.

Kan jag boka mitt bagage på flygplatsen?
Nej, du bokar det bagage som du vill ta med dig på flygplanet via respektive flygbolag.

Kan jag göra ett tillfälligt pass på flygplatsen?

Nej, tillfälliga pass görs på polisstationen i Västerås centrum.

Kan jag få hjälp att boka hotell och upplevelser?
Det finns broschyrer i ankomsthallen och vid vår kundservicedisk. Vi kommer under året att kunna presentera spännande bokningspaket på vår hemsida. Så håll utkik där! Tills vidare hänvisar vi till Visit Västerås samt Västmanlands Kommuner och Landsting.
http://visitvasteras.se/

När är terminalen öppen?

Terminalen är öppen i anslutning till Ryanairs avgångar/ankomster.

Terminalen är enbart öppen för avgående/ankommande passagerare (på grund av Covid-19).

För passagerare som skall ut och resa, öppnar terminalen 2 timmar innan flygets planerad avgångstid. Glöm inte att du behöver checka-in online hos Ryanair senast 4 timmar innan avgång.

För dig som skall möta ankommande passagerare så går det bra att vänta utanför. Du är också välkommen att besöka vår bistro i anslutning till terminalen. Bistrom öppnar 3 timmar innan avgång (2,5 före ankomst).

Flygplatsens växel är öppen‌ måndag - fredag 0800-1600.