COVID-19: VIKTIG INFORMATION TILL DIG SOM FLYGER FRÅN STOCKHOLM-VÄSTERÅS FLYGPLATS

På grund av COVID-19 så erbjuds endast resenärer tillträde till terminalen. Vid entrén sker kontroll av ID/pass, boardingkort och den utökade dokumentationen som ankomstlandet och flygbolaget kräver för resa. För att undvika köbildning och för att det ska gå så smidigt som möjligt, behöver du som resenär ha alla dokument tillgängliga vid entrén till terminalen. Läs mer här!  

Västerås flygplats logga
Västerås flygplats logga
Swedish English

Taxfree

I avgångshallen innanför särkerhetskontrollen finns vår butik. Här kan du köpa parfym, kosmetika, choklad, böcker, tidningar, alkohol och souvenirer. Vi erbjuder även närproducerade produkter.

Taxfree

Vill du köpa ett smycke eller en present är det också möjligt. Ibland har vi dessutom särskilda specialerbjudanden på herr- och damdofter av välkända fabrikat.

Det som inhandlas efter säkerhetskontrollen får tas ombord på flyget. Även läsk, alkohol, parfymer och kosmetika i behållare som rymmer mer än 100 ml. För övriga regler se nedan.

Reser du inom EU?

Då får du köpa parfym, kosmetika och choklad. Du får inte köpa alkohol (sprit, vin, öl) och tobak taxfree när du reser inom EU. Om du däremot har ett stopp eller byter plan i ett EU-land, men din slutdestination är utanför EU, får du köpa alkohol och tobak taxfree.

Reser du utanför EU?

Då får du köpa: alkohol och tobak samt parfym, kosmetika och choklad. Alkohol (sprit, vin, öl) och tobak får köpas taxfree vid resa till 289 länder.

Glöm inte bort att kontrollera flygbolagets regler över hur många påsar du får ta ombord på flyget.

Tullverket

Kontakta tullverket gällande information om tullbestämmelser på telefon +46 (0) 771-520 520.