COVID-19: VIKTIG INFORMATION TILL DIG SOM FLYGER FRÅN STOCKHOLM-VÄSTERÅS FLYGPLATS

På grund av COVID-19 så erbjuds endast resenärer tillträde till terminalen. Vid entrén sker kontroll av ID/pass, boardingkort och den utökade dokumentationen som ankomstlandet och flygbolaget kräver för resa. För att undvika köbildning och för att det ska gå så smidigt som möjligt, behöver du som resenär ha alla dokument tillgängliga vid entrén till terminalen. Läs mer här!  

Västerås flygplats logga
Västerås flygplats logga
Swedish English

Kreta

Turkost vatten, pittoreska byar, vita små hus, en storslagen natur och vackra stränder. Det är ingen tillfällighet att vi återvänder till Greklands största ö – Kreta.

Den 4 april 2022 startar Detur sina resor till Kreta från Stockholm-Västerås flygplats.

kreta-detur

Flyg direkt från Västerås till Kreta!

Deturs resmål på Kreta

Agia Marina

Agia Marina är en livlig ort med vackra gröna omgivningar. Denna charmiga lilla ort bjuder både på avslappning och spännande aktiviteter.

Agii Apostoli

Agii Apostoli är döpt efter en av kyrkorna på ön och ligger närmast Chania stad. Området sträcker ut sig med tre vackra halvöar mot Medelhavet och i vikarna ligger tre skyddade och långgrunda sandstränder. Många barnfamiljer trivs här och hit kommer även Chanias lokalbefolkning under helgerna.

Gerani

Lugn strandidyll, perfekt för avkoppling!I slutet av Chaniakustens pärlband av semesterorter ligger de små, mysiga orterna Gerani & Maleme. Hit åker man för att koppla av samt njuta av sol och bad i lugn atmosfär. Klapperstenstranden är både lång och bred, och det är det glest mellan solstolarna, vilket gör strandvistelsen ännu mer avkopplande.

Kato Stalos

Den lilla orten med ett härligt grekiskt lantliv nära intill. Charmigt, mysigt och perfekt för barnfamiljer och par som vill fly till en idyllisk liten badort. Här finns ett stillsamt kvällsliv med några strandtavernor och ett fåtal barer. Men vill man ha mer fart och fläkt så hittar ni Chania stad endast 7 km bort.

Platanias

Plataniás är en av Kretas populäraste turistorter, och den har fortfarande sin gamla stadskärna kvar. Byn är lantlig och stillsam, men har ändå blivit en av öns största resmål.

Rethymnon

När du bokar hotell Rethymnon så har du aldrig långt till stranden. Staden är Kretas tredje största och har en unik arkitektur som blandar det venetianska och turkiska. Staden blomstrade under medeltiden och än idag har den kvar mycket från den perioden, såsom arkader och stentrappor, vilket ger staden ett mysigt och romantiskt skimmer över sig. Det här är resmålet för dig som gillar strandliv, grekisk mat och kultur samt shopping.

Sol och bad i vår på Kreta!