Snart öppnas världen från Västerås

Med start den 15 september flyger Finnair direkt från Västerås till Helsingfors. Linjen kommer att trafikeras av Nextjet med totalt tre avgångar varje vardag samt en på lördagar och två på söndagar.

Världen

Samarbetet innebär att resenärer i mellersta Sverige smidigt kan ta sig vidare till Finnairs drygt 70 destinationer, varav 17 resmål i Asien och tre i USA.

Hela utbudet vidare ut från Helsingfors släpps för bokning på onsdag 17 augusti. Du bokar flygbiljett på finnair.com Länk till annan webbplats. eller genom din resebyrå.

– Vi ser fram emot att addera Västerås till vårt nätverk med hjälp av Nextjet. Flygningarna är dessutom schemalagda så att resenärer i Västeråsregionen snabbt kan ta sig vidare till våra asiatiska destinationer. Med tanke på att Finnair erbjuder den kortaste vägen till Asien innebär det att timmar av tidigare nedlagd tid sparas in, säger Robert Lönnblad, Skandinavienchef på Finnair.

Jämfört med att resa via Arlanda sparar du cirka fyra timmar i restid totalt på ut- och hemresan. Då räknas marktransport och tiden du tillbringar på flygplatsen.

Attraktiv internationell storflygplats: Helsingfors-Vanda

Det är nästan tio år sedan Västerås Flygplats hade dagliga förbindelser via ett trafiknav ut i världen. Sedan dess har trafikunderlaget växt ordentligt. Genom ett mycket bra och konstruktivt samarbete med Handelskammaren Mälardalen, Finnair och Nextjet kan vi nu återöppna en flygförbindelse till en attraktiv internationell storflygplats.

– Vi är mycket glada att kunna återetablera flygplatsen för affärsresande med frekventa avgångar till hela världen via Helsingfors, säger Eva Wetterstrand, marknadschef på Västerås Flygplats.

Positivt för näringslivet

– Att nu få igång affärsresandet till och från Västerås är oerhört positivt för näringslivet och Handelskammarens medlemmar. Goda kommunikationer är viktigt för att företagen ska kunna växa. Linjen ut via Helsingfors möjliggör resande vidare till Asien och en betydande exportmarknad, säger Anna Holmström, platschef Västerås, Handelskammaren Mälardalen.

– Vi är väldigt glada att kunna presentera ytterligare en flyglinje ut från Västerås. Vi fick ett väldigt bra gensvar från Västeråsregionen då vi under Almedalsveckan flög Västerås–Visby, säger Magnus Ivarsson, VD Nextjet.

För mer info om utbud se redan nu Helsingfors-Vanda Flygplats webbplats Länk till annan webbplats..

Publicerad den: 2016-08-15

Uppdaterad den: