Idag lyfter första flyget till Reykjavik från Västerås Flygplats

Från och med idag, 19 maj, kan prismedvetna svenskar flyga med det isländska lågprisbolaget WOW air direkt till Reykjavik från Västerås Flygplats. Från Island har WOW air fortsatt direktflyg till Boston, Washington D.C., Montréal och Toronto. Från juni i år flyger bolaget även till San Francisco och Los Angeles.

Premiär för WOW air 19 maj 2016

WOW air premiärlandade på Västerås Flygplats vid lunchtid den 19 maj. Skúli Mogensen, WOW airs VD och grundare, i blå kostym flankeras av sin besättning samt mottagningskommittén från Västerås: från vänster stadsdirektör Bo Dahllöf, flygplatsens styrelseordförande Lena Söderberg, flygplatsens tf VD Anders Gärdström och kommunstyrelsens ordförande Anders Teljebäck. Bosse Hedberg, Sveriges ambassadör på Island, står längst ut till höger. Foto: Henrik Mill

En enkelbiljett Västerås–Reykjavik kostar från 519 kronor, inklusive skatter.

Det är första gången som WOW air flyger från Sverige och bokningstakten är god enligt WOW airs vd Skúli Mogensen.
– Vi på WOW air är stolta och glada över att nu äntligen börja flyga från Sverige. Och för att vara ett nytt lågprisflygbolag på en ny marknad går bokningarna över förväntan. Men vi erbjuder ju svenskarna några av de lägsta priserna till Island, USA och Kanada, säger Skúli Mogensen, VD och grundare av WOW air.

– Vi är väl förberedda att nu ta upp kampen om resenärerna med de flygbolag som idag flyger från Arlanda och vårt mål är att mer än fördubbla vår kapacitet till Nordamerika redan under nästa år, säger Skúli Mogensen.

Attraktiva destinationer

– Vi är mycket nöjda med att WOW air väljer vår flygplats för sin lansering i Sverige. Det innebär att fler kommer att upptäcka både den smidiga transporten till och från vår flygplats, men också hur enkelt det är för passagerarna med våra korta avstånd i terminalen. Vi får möjlighet att visa fler resenärer fördelarna med vår flygplats, och samtidigt erbjuda ett antal attraktiva nya destinationer, säger Eva Wetterstrand, marknadschef på Västerås Flygplats.

Avgångar fyra dagar i veckan

Med start idag, 19 maj, flyger WOW air från Västerås Flygplats (VST) till Keflavik International Airport (KEF) i Reykjavik fyra dagar per vecka. I Reykjavik finns sedan direktförbindelse till Boston (BOS), Washington D.C. (BWI) samt kanadensiska Toronto (YYZ) och Montréal (YUL).

Avgångar måndagar, torsdagar, fredagar och söndagar. Priset för en tur och retur Västerås–Reykjavik startar från 1139 kronor. Biljettpriset inkluderar skatter, bokningsavgift och ett handbagage upp till 5 kg. Pristillägg för förvald sittplats och incheckning av bagage.

För passagerare som reser till USA och Kanada är stoppet i Reykjavik cirka en timma.

Bokning kan göras direkt via flygbolagets svenska webbsida: wowair.se Länk till annan webbplats.

Nya bränslesnåla flyg

WOW air är Islands enda lågprisflygbolag och är helägt av grundaren och vd:n Skúli Mogensen som tidigare bott i Sverige. Bolaget bildades 2011. WOW air har investerat i nya bränslesnåla flyg. Flygplansflottan är i genomsnitt 2,5 år gammal och består av Airbus A320, Airbus A321 och Airbus A330.

Enkelt att ta sig till flygplatsen

Till och från Västerås Flygplats tar du dig enkelt med flygbuss från Stockholms central eller med SJ regionaltåg. Från Västerås tågstation avgår gratis transferbussar till flygplatsen var 15:e minut. Parkering kostar 120 kr per dygn och 480 kr per vecka.

Publicerad den: 2016-05-19

Uppdaterad den: