Två länder till priset av ett – Island och USA på samma flygbiljett

Nu kan svenskar som bokar en flygresa till USA med lågprisflygbolaget WOW air stanna valfritt antal nätter på Island innan de flyger vidare till USA.

Island

Möjlighet att kombinera sin resa på olika sätt är något som många svenskar gärna vill: kombinera storstad med sol och bad, eller två olika hotell eller två länder på samma resa. Den sistnämnda kombinationen kan nu alla som flyger från Västerås Flygplats till WOW airs destinationer i USA göra, utan extra flygkostnad.

WOW air erbjuder alltså alla resenärer en så kallad stopover på Island, på antingen ut- eller hemresan.

– Finns det något vi vill på vår semester, så är det att få mesta möjliga för pengarna. Förutom konkurrenskraftiga flygpriser ger vi nu våra flygresenärer från Sverige möjlighet att skapa två resor i en. Los Angeles + Island på en och samma resa. Det är helt skilda resmål, en kontrastrik kombination som garanterat skapar minnen för livet, säger Skúli Mogensen, VD och ägare, WOW air.

– Efterfrågan på resmål med varierade möjligheter till aktiviteter inom sport och kultur ökar, samtidigt som flygbolag som WOW air förenklar kombinationsresor. Extra trevligt är att erbjuda en avreseflygplats utan långa avstånd i terminalen, det underlättar mycket för våra resenärer, inte minst om man har med sig sportutrustning säger Eva Wetterstrand, marknadsansvarig på ästerås Flygplats.

Många populära utflyktsmål

Ta en glaciärpaus, en vulkanpaus eller bara en kaffepaus på ett av Reykjaviks många caféer eller upplev Islands vilda natur i några dagar. Några av de mest populära utflyktsmålen är den Blå Lagunen, Strokkur i den Gyllene Cirkeln, en gejser som sprutar vatten och ånga mer än 30 meter rakt upp ur ett hål i marken. Vilda vattenfall, glaciärvandringar och ridturer på en klassisk Islandshäst är andra populära aktiviteter. Det finns ett stort antal arrangörer av ridturer på allt ifrån någon timme till flera dagar, ibland i kombination med bad i heta källor och andra aktiviteter.

Premiärflyg 19 maj

WOW air börjar flyga från Västerås Flygplats via Reykjavik till Boston och Washington den 19:e maj. Sträckan Los Angeles och San Fransisco via Reykjavik startar andra veckan i juni. På samtliga USA-linjer görs ett kort uppehåll i Keflavik flygplats på Island, där alla passagerare som ska flyga vidare direkt, byter till ett större flygplan för fortsatt resa över Atlanten.

Prisexempel: en enkelbiljett till Reykjavik kostar från 659 kronor. Los Angeles kostar från 1749 kronor enkel resa.

Publicerad den: 2016-04-20

Uppdaterad den: