Nu till Kanada! WOW air och Västerås Flygplats lanserar ytterligare nya flyglinjer

I samarbete mellan isländska WOW air och Västerås Flygplats lanseras ytterligare två destinationer, Toronto och Montréal. Start 19 maj via Reykjavik. Med denna expansion, erbjuder WOW Air fem destinationer från Västerås Flygplats inklusive Washington, Boston och Reykjavik.

– För en region med stort sportintresse glädjer vi oss att kunna erbjuda både Toronto och Montréal. Här har ett flertal svenska spelare nått framgångar under åren, och nu finns möjligheten att bekvämt resa dit från vår flygplats, säger Lena Söderberg, styrelseordförande, Västerås Flygplats.

Lena Söderberg fortsätter:
– Montréal i den fransktalande delen har en fin stadskärna och en härlig natur i omgivningarna. Toronto utgör en perfekt start för rundturer till Niagarafallen. Det finns skidorter på ett par timmars bilresa från Toronto, väl värda att besöka och har man inte varit på en ishockeymatch i Nordamerika, så är bara en sådan upplevelse värd en resa.

– Vi är glada att få visa upp vår flygplats fördelar. Här är nära till allt, bekvämt för barnfamiljer, bra förbindelser med buss och tåg, inga långa avstånd för de som har funktionsnedsättning och parkeringen ligger ett fåtal meter från avgångshallen. Det betyder mycket för oss på flygplatsen att öppna nya linjer och jag är stolt över allas insats att få till denna positiva nyhet med ett expansivt och nytänkande flygbolag som WOW air, säger Mikael Nilsson, flygplatschef, Västerås Flygplats.

Om WOW air

WOW air är ett framgångsrikt lågkostnadsbolag med bas på Island. De flyger med en modern flygplansflotta från Airbus till USA och ett stort antal europeiska destinationer. Bolaget bildades i november 2011 och startade sin första flyglinje i maj 2012.

Publicerad den: 2016-03-24

Uppdaterad den: